Anya csak egy van

Ne legyen bűntudatod, ha kisgyerek mellett fel akarsz töltődni. Csak akkor tudod megélni a jelent, ha nem máshol jár a gondolatod. Tegyél magadért, azzal a gyerekedért is teszel.

lily-3763573_1920.jpg

Azt gondoljuk anyaként, hogy ha rengeteg időt töltünk a gyerekekkel, akkor az a lehető legjobb számukra, hisz amíg kicsik csak ránk van szükségük. Így is van, de nem mindegy, hogy milyen minőségben vagyunk jelen.

Észre szoktad venni magadon, hogy néha nem vagy igazán ott ahol vagy? Máshol járnak a gondolataid és semmi kedved otthon lenni, mondókázni, főzni, rendet rakni, játszótérre menni? Persze anyaként, veszünk egy mély levegőt és tesszük a dolgunkat, ha van hozzá kedvünk, ha nincs. De nem csak anyák vagyunk, hanem nők, emberek, akinek van saját igénye, vágya. Ezeket a vágyakat néha ki kell elégíteni, még akkor is, ha főállásban az anyaság a feladatunk.

Sőt akkor kell csak igazán magunkra időt fordítani. Ha nem töltjük fel vágyainkat, akkor csak egyre erősebb lesz a vágyódás és nehéz lesz a jelenben maradni. Pedig nagyon fontos a gyerekeink érdekében, hogy meg tudjuk élni a pillanatokat, örömmel, boldogsággal és meg tudjuk tölteni pozitív energiával. A gyerekek minden rezdülésünket érzik, belelátnak a lelkünkbe. Nem tudjuk elrejteni elvágyódásunkat. Egy módon lehetséges, ha kielégítjük azt.

Ha arra vágysz, hogy legyen egy héten vagy naponta pár órád a gyerekek nélkül, rendben van.

Ha arra vágysz, hogy elmehess edzeni, rendben van.

Ha nincs kedved vacsorát főzni, rendben van.

Ha tanulni akarsz új dolgokat, rendben van.

Ha el akarsz menni kávézni a barátnőddel, rendben van.

Akkor is, ha pici a baba. Az a pár óra nem a világ vége, viszont számodra egy kis énidő maga lehet a világ.

Könnyű elsiklani egy pillanat felett, sokszor észre se vesszük, hogy ha nem vagyunk jelen. Pláne mióta rendszeres szokásunkká vált a telefonunk böngészése. A lehető legegyszerűbb módja, hogy kikapcsoljunk a jelenből. Így a gyereket sem hagyjuk magára és töltődünk is egy kicsit. De biztos ez? Nem hagyjuk magára? Milyen hatással van a gyermekünkkel való kapcsolatunkra? Látszólag játszunk vele, mellette vagyunk, de nem a jelenben. Mit szűrnek le a kis “szenzoraikkal”?

Sokkal többet tudsz adni gyerekednek, ha más módon töltődsz fel, kielégíted elvágyódásodat, hogy a pillanatokban őszintén, élvezettel és boldogan jelen lehess. Vigyázz magadra, hisz gyermekednek anya csak egy van.

AlohaMom, #mindenkibenottvanajó

Ha úgy gondolod, másnak is hasznos lehet ez a poszt, oszd meg!

Címkék: Gondolatok