World Values Day - 2019. október 17. - Miért vagyok én értékes?

Ma már szinte mindennek van egy napja az évben, Édesanyáknak, Édesapáknak, Gyerekeknek, Állatoknak, Növényeknek. Hangsúlyozom szerencsére, mert legalább ezen az egy napon tudatosan odafigyelünk rájuk! De hol vannak a világ számára fontos értékek? Örömmel jelentem most már annak is van Napja, mégpedig nemsokára, október 17-én.

Mik azok az értékek? Szeretet, Béke, Boldogság, Tolerancia, Felelősség, Tisztelet, Együttműködés, Alázat, Becsület, Egyszerűség, Szabadság, Egység. Értjük ezeket a szavakat, de azt nem szoktuk tudni, hogy mennyire éljük is át- és meg- mindezeket az értékeket a mindennapjainkban. Te például hány százalékban használod az életedben mondjuk az Együttműködést vagy a Szabadságot?

Ha már szabadságnál tartunk, akkor Édesanyaként mennyi szabadságot adsz magadnak? Hajlamosak vagyunk elfelejteni magunkat. De ez hova vezet?

-> Kedvetlenséghez,
-> Türelmetlenséghez,
-> Magányossághoz.

Itt találsz 20 egyszerű és hasznos tippet, hogy ez NE következzen be. Kattints a letöltéshez!

Arról szoktunk beszélni, hogy van értékrendem, amitől nem vagyok hajlandó eltérni, meg hogy a gyerek értékrendje helyénvaló kell, hogy legyen. De azt tudjuk, hogy ezt hogy adjuk át a gyerekeinknek? Vagy egyáltalán tudjuk, hogy mi hogy fejezzük ki az értékrendünket?

Ha nem tudod a választ, itt az alkalom, hogy próbára tedd magad!

Fogadjátok szeretettel kolléganőm, Fried Zsófia - B.É.K.E. - Belső Értékeinket Kibontakoztató Egyesület elnöke és vezető trénere bemutatását a Word Values Dayről. És nézzétek meg a videót, melyben mindketten képviseljük Magyarországot a Word Values Day alkalmából! - A videó megtekintéséhez kattints a képre!

2019_oktober_17_ertekek_napja_ennek_az_evnek_a_temaja_az_ertekek_es_a_jolet.png

 

2019. október 17. -  ÉRTÉKEK NAPJA

 

Ennek az évnek a témája:az ÉRTÉKEK és a JÓLÉT

Mindenki jól akarja magát érezni. Mégis az értékek és a jólét közötti kapcsolatot alábecsüljük. Amikor nem az értékeink szerint élünk, akkor a saját jólétünk és mások jóléte hiányt szenved. Azonban, amikor ismerem az értékeimet, és az életemet azok alapján élem, akkor nagyszerűnek érzem magam és erősnek ahhoz, hogy másoknak is segítsek.

Az értékek a magja annak, akik vagyunk, és amint prioritást adunk az értékeinknek, azok megmutatják az egyediségünket. Ezek inspirálnak, motiválnak, ez a „szenvedély” a szívünkben, és az oka annak, amilyen dolgokat csinálunk, és ahogy tesszük azokat.

Mi fog arra inspirálni, hogy ezt tedd az Értékek Világnapja alkalmából, október 17-én?

1. Tarts egy „ÉRTÉKES” szünetet

Találjunk néhány percet, hogy elcsendesedjünk, tegyük tisztává a tudatunkat, és gondolkodjunk el azokon az értékeken, amik fontosak számunkra és szükségesek a jólétünkhöz.

2. Válasz ki egy ÉRTÉKET

Határozzunk meg egy értéket, ami valóban fontos számunkra, és gondolkodjunk el azon, hogy valóban éljük-e azt az értéket magunkkal és másokkal való kapcsolatainkban.

3. Végezz el egy feladatot, ami ezen az értéken alapul

Gondolkodjunk el annak a módján, hogy hogyan használhatjuk ezt a bizonyos értéket a kiválasztott feladatban, és hogyan tegyük még nagyobb mértékűvé az életünkben. Amilyen egyszerűen csak lehet, folyamatosan gyakoroljuk ezt.


A LIVING VALUES EDUCATION (magyarországi képviselője a Belső Értékeinket Kibontakoztató Egyesület) egy videót készített erre a napra, ami a következő linken található:  http://livingvalues.net/video/world-values-day-2019-video

 

AlohaMom

#AlohaMom, #mindenkibenottvanajó, #együttlennijó

Ha úgy érzed hatással volt rád a gondolatom, örömmel veszem, ha megosztod másokkal is, elküldheted barátaidnak, ismerőseidnek, hogy bennük is elindulhassanak gondolatok, érzések a szülőséggel, anyasággal , apasággal kapcsolatban. Fantasztikus érzés lenne, ha a munkámnak hatása lenne és minél több anyukához és apukához eljutna.

Számomra is fontos, hogy tudjam milyen érzéseket keltenek benned gondolataim. Megköszönöm, ha bármilyen formában jelzed felém, akár a tetszik gomb megnyomásával.

Ha szeretnél hetente beleolvasni a gondolataimba, akkor jelölj be nyugodtan Facebookon, vagy kövess itt a blogon.

Aloha és Mahalo

Címkék: Gondolatok