Ragadós akár az ásítás

A pozitív hozzáállás ragadós, akárcsak az ásítás. Biztos te is jártál már úgy, hogy ásított melletted valaki és te is pillanatokon belül ásítottál egyet. Egy gondolat erejéig tekintsünk vissza az ünnepekre. A jókedv, vidámság,  karácsonyi hangulat, készülődés izgalma, meghittség, nyugalom, az újév varázsa mindenkire hatással van az ünnepek alatt, mivel rengetegen élik meg ugyanazt. Képzeld el egy pillanatra, hogy ha a pozitív gondolkodás is olyan lenne mint a karácsonyi hangulat vagy az ásítás.

childhood-2923988_1920.jpg

Igaz már kezdünk hozzászokni, hogy 2019-et írunk, de egy kicsit mégis visszatekintenék az év végi élményekhez ,ha nem bánjátok. Szerencsénk volt a 2018-as évvel, majd 2 hét töretlen, felhőtlen pihenés állt rendelkezésére. Töltekezhettünk finom ételekkel, ajándékokkal, jókívánságokkal, vidámsággal. Emlékeztek még? Vagy már teljesen elsodortak a hétköznapok?

A karácsony és a vele járó hangulat sokszor olyan, mint egy elixír, amire minden évben úgy készülünk, mintha máskor nem is juthatnánk hozzá és olyan felemelően hat az egész évünk megkoronázásaként, hogy szinte mámorba tudunk tőle esni. Mindez az élmény halmaz hihetetlenül emeli a lelkünk állapotát, megerősít mind tudatban, mind testben. És mikor ez az eufória elmúlik, mi marad? Egyfajta űr, hiányérzet, hirtelen ridegnek, száraznak és magányosnak tűnik minden. Pedig rajtunk áll, hogy fenntartjuk-e azt a pozitív töltetet, amit az ünnepek alatt adunk és kapunk. Fejlesztenünk kellene ezt a képességet, hogy hogyan tartsuk fenn és alakítsuk akár a hétköznapjainkat is ilyen eufórikussá. Képesek vagyunk rá, elég csak befelé figyelnünk, hogy mire is vágyunk igazán. És ha megéled a pozitív érzelmeket, akkor ez ragadós lesz, mint az ásítás :)

Az emberek elkapják az érzéseinket még akkor is, ha nem szándékosan feléjük irányul. Gondolj csak bele, mikor belépsz egy idegen szobába, akkor egyből érzed az ott uralkodó hangulatot. Érzed, ha vidám a közeg és azt is ha épp fagyos a levegő, pedig még egy szót sem szólt hozzád senki. Ez olyan, mintha mindaz, amit mondunk, vagy teszünk be lenne csomagolva azokba az érzésekbe, amit aztán az azt “érzékelők” egy "csomagban" kapnak meg.

És hogy jön ez az egész téma a szülőséghez, anyasághoz, amiről ez a blog szól? Egyszerű, a gyerekek olyanok, mint egy kis élő radar, minden rezdülésünket érzékelik, belelátnak a lelkünkbe és fel is veszik a mi hangulatunkat, nagyon érzékenyek a "csomagjainkra".

Ha egy igazán vidám, kiegyensúlyozott gyerkőc anyukája / apukája szeretnél lenni, akkor kezdd magaddal és állítsd át a szenzoraidat, gondolataidat, tetteidet a pozitivitásra, hogy aztán az ragadjon a gyermekedre is.

AlohaMom


#AlohaMom, #mindenkibenottvanajó, #együttlennijó

Ha úgy gondolod, másnak is tetszene a fenti gondolat, akkor kérlek oszd meg.

Ha érdekesnek találtad a cikkemet, akkor ezek is tetszeni fognak:

Címkék: Gondolatok